Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 32 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv nabídky stravovacích zařízení na environmentálně udržitelný rozvoj cestovního ruchu
Lochman, Josef ; Vágner, Jiří (vedoucí práce) ; Jehlička, Petr (oponent) ; Matlovičová, Kvetoslava (oponent)
Jídlo provází pobyt turistů v destinaci od samotného počátku až po úplný konec a významně ovlivňuje celkový dojem z cestování. Gastronomické zážitky ale zároveň mají nezanedbatelný dopad na životní prostředí, neboť potraviny je nezbytné produkovat, transportovat a zpracovat. Tato dizertační práce se blíže věnuje právě environmentální problematice stravování turistů. Hlavní snahou je komplexně uchopit zkoumaný problém z několika perspektiv. Konkrétně si práce klade čtyři cíle: 1) kvantifikovat množství globálně spotřebovaných potravin v rámci cestovního ruchu a jejich environmentální nároky; 2) poznat potenciální příčiny, které stojí za nadměrným negativním tlakem na životní prostředí; 3) vyhodnotit úroveň environmentální udržitelnosti vybraných evropských městských destinací a 4) posoudit možné příležitosti pro udržitelný rozvoj destinace ve vztahu k její gastronomické nabídce. Práce z hlediska teoretického ukotvení využívá koncept geografie času a teorii plánovaného chování, jimiž dokládá význam role stravovacích zařízení v oblasti environmentální udržitelnosti destinace. Důvodem je primárně omezený pohyb turistů a jejich přístup ke stravovacím zařízením. Stěžejní vliv má dále struktura nabídky (jídelníčků) ovlivňující selekci zákazníků. K dosažení cílů je využito především sekundárních a volně...
Podnikatelský plán založení stravovacího zařízení v obci Moravský Žižkov
Kachyňová, Iva ; Kaňovská, Lucie (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu pro založení začínajícího podniku v oblasti provozu stravovacího zařízení s možností rozvozu v obci Moravský Žižkov a jeho blízkém okolí. Teoretická východiska obsahují základní vymezení související se zvoleným podnikáním v rámci nosné myšlenky, včetně tvorby a validaci obchodního modelu prostřednictvím vybraných analyticko-výzkumných metod a končící popisem struktury a obsahu části podnikatelského plánu. Analytická část zahrnuje prověření myšlenky s využitím podnikatelského nástroje Lean Canvas a provedení dalších analýz podnikatelského prostředí za účelem identifikace klíčových faktorů a jejich zhodnocení pro výběr vhodné tržní strategie. Návrhová část obsahuje kompletní zpracování dílčích částí podnikatelského plánu v návaznosti na zvolenou strategii a obchodní model tak, aby plán byl realizovatelný a životaschopný.
Realizační potenciál cestovního ruchu na území CHKO Blanský les se zaměřením na přírodní atraktivity
BOROVKA, Adam
Tématem bakalářské práce je zhodnocení realizačního potenciálu se zaměřením na hromadná ubytovací zařízení, stravovací zařízení, sportovní zařízení a turistické trasy v okolí přírodních zajímavostí v podobě národní přírodní rezervace a přírodních rezervací v CHKO Blanský les. Nejprve je sepsána fyzicko-geografická a socioekonomická charakteristika území CHKO Blanský les. Zmíněny jsou také zájmové lokality v podobě přírodních rezervací, na kterých je prováděna analýza. V analytické části práce se rozebírá realizační potenciál z pohledu hromadných ubytovacích zařízení, stravovacích zařízeních, sportovních zařízeních a turistických tras, u kterých se zkoumá hustota a dostupnost k jednotlivým zájmovým lokalitám. V závěru práce je díky této analýze možné zhodnotit realizační potenciál v CHKO Blanský les, případně navrhnout lokality, kde by mohlo dojít k rozvoji dalších zařízení a turistických tras.
Analýza současných stravovacích zařízení na Třeboňsku
GRENAROVÁ, Kamila
Bakalářská práce se zabývá analýzou současných stravovacích zařízení na Třeboňsku. Zaměřuje se na jejich charakteristiku a kategorizaci. Součástí práce jsou mapy vytvořené v aplikaci ArcMap, SWOT analýza a možná doporučení pro podnikatelskou sféru v oblasti stravovacích služeb.
Analýza stravovacích zvyklostí při stravování mimo domov
ŽIŽKOVÁ, Adéla
Předmětem mé bakalářské práce jsou stravovací zvyklosti při stravování mimo domov. Stravování představuje proces uspokojení jedné ze základních potřeb člověka {--} potřeby výživy. Způsob a formy uspokojování potřeb člověka obecně závisí na stupni vyspělosti dané společnosti po stránce materiální, ekonomické, politické ale i společenské a duchovní. Hlavním cílem mé práce je analyzovat a zhodnotit současné stravovací zvyklosti při stravování mimo domov. Problémem, kterým se zabývám, je, jak se spotřebitelé rozhodují při výběru stravovacího zařízení. Jestli má na jejich rozhodnutí vliv cena, příjemné prostředí restaurací, reklama apod. Také jakému typu stravovacích zařízení dávají spotřebitelé přednost. První částí mé práce bylo studium odborné literatury. Zaměřila jsem se především na spotřební chování, obor gastronomie, na stravování všeobecně, na jednotlivé druhy stravovacích zařízení a na marketingový výzkum zaměřený na vypracování dotazníků, sběr a zpracování dat. Po teoretické přípravě jsem mohla přistoupit k praktickému řešení bakalářské práce. V této části jsem se věnovala vlastnímu výzkumu. Sestavila jsem plán výzkumu, definovala výzkumný problém, cíle výzkumu a prvotní pracovní hypotézy. Musela jsem také stanovit metodu sběru dat, místo sběru dat, formu dotazování a rozsah souboru. Dalším krokem bylo vytvoření dotazníku. Zvolila jsem formu osobního dotazování. Sběr dat probíhal v Jihočeském kraji v období únor 2007. Respondenti budou vybíráni na základě nahodilého výběru. Získané informace jsem následně zpracovala pomocí programu Microsoft Office Excel, údaje jsem popsala pomocí tabulek a grafů. V závěru práce bylo provedeno shrnutí výzkumu a vyhodnocení dat, které popisují současné stravovací zvyklosti při stravování mimo domov.
Podnikatelský plán založení stravovacího zařízení v obci Moravský Žižkov
Kachyňová, Iva ; Kaňovská, Lucie (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu pro založení začínajícího podniku v oblasti provozu stravovacího zařízení s možností rozvozu v obci Moravský Žižkov a jeho blízkém okolí. Teoretická východiska obsahují základní vymezení související se zvoleným podnikáním v rámci nosné myšlenky, včetně tvorby a validaci obchodního modelu prostřednictvím vybraných analyticko-výzkumných metod a končící popisem struktury a obsahu části podnikatelského plánu. Analytická část zahrnuje prověření myšlenky s využitím podnikatelského nástroje Lean Canvas a provedení dalších analýz podnikatelského prostředí za účelem identifikace klíčových faktorů a jejich zhodnocení pro výběr vhodné tržní strategie. Návrhová část obsahuje kompletní zpracování dílčích částí podnikatelského plánu v návaznosti na zvolenou strategii a obchodní model tak, aby plán byl realizovatelný a životaschopný.
Elektronická evidence tržeb
Plesníková, Jana
Bakalářská práce se zabývá dopady na podnik v důsledku zavedení zákona o evidenci tržeb v ČR. V první částí práce je zpracován výklad zákona v aplikaci na související právní předpisy a na oblasti podniku, kterých se zákon dotýká. V druhé části jsou aplikovány jednotlivé situace a problémové oblasti v příkladech na modelovém podniku. Práce se zaměřuje blíže na podniky typu stravovacího zařízení. V průběhu práce jsou stanoveny relevantní závěry a doporučení k dané problematice pro podnikatele. Ve vybraných kapitolách je za účelem napravení problémové oblasti navržena legislativní úprava. Hlavními výsledky práce je zhodnocení slevy na evidenci tržeb a kompenzace nákladů subjektu ve snížení sazby DPH pro stravovací služby. Dílčí částí práce je diskuse na téma vyjmutí drobných podnikatelů z povinnosti k evidenci tržeb.
Návrh a implementace aplikace pro stravovací zařízení
Havíř, Petr
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací kompletní webové aplikace pro stravovací zařízení. Teoretická pasáž práce se věnuje restauraci, legislativnímu rámci provozování restaurace, analýze existujících řešení a představení použitých technologií. Výsledné řešení je vytvořen v jazyce PHP s využitím frameworku Laravel. Závěr práce je věnovaný ekonomickému a technickému zhodnocení aplikace.
Uvádění alergenů v podmínkách stravovacích zařízení
MALÁTOVÁ, Tereza
Nová potravinářská legislativa EU ustanovila povinnost uvádět alergeny u hotových pokrmů, a vymezila konkrétní možnosti realizace. Cílem práce je zjistit způsoby uvádění alergenů v nabídce pokrmů a nápojů u vybraných restaurací. Analyzována bude zároveň spokojenost zákazníků s jednotlivými způsoby podáváním informací o alergenech. V závěru pak bude uvedeno doporučení reflektující požadavky evropské legislativy a názory provozovatelů stravovacích služeb i jejich zákazníků.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 32 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.